En av mina favortbloggare, Lev mer för mindre, skriver om sin familjs försök att byta ut mjölkprodukter mot animaliefria alternativ! Så kul!
Jag som varit vegetarian i 11 år nu har fastnat i fasen där jag testar nya produkter och matlagningssätt för att hitta den bästa balansen i kosten, för mig, för min arma plånbok och för miljön!
Jag är övertygad om att 100 % växtbaserad mat är det bästa för både människa, djur och miljö men tror att små intag av mjölkprodukter inte skadar (människor).
 
Själv har jag bytt ut all komatlagningsgrädde mot min favorit Oatlys variant gjort på havre, och likaså deras fraiche är ett bra substitut. När det gäller ost så har jag fastnat för en av Astrid och Apornas ostar. Kanongod på macka och helfin i ugnen, även om den inte smälter heeelt som "vanlig ost".
 
Jag är dock lååångt ifrån helt över på den veganska sidan..
Ekonomi, utbud, min egen hälsa och lathet är anledningarna, men jag tänker att jag inte ska stressa upp mig för mycket över det.
Det dåliga samvetet gör sig påmint ofta, men min ambition är att hitta den perfekta balansen och då fungerar det tyvärr inte att ställa om till vegan över natten och sedan stå pank och hungrig på jobbet med endast bananer som möjligt mellanmål. (Bor ej i Sverige med dess stora utbud på animaliefria produkter)
Vi har alla olika förutsättningar och så länge vi gör det bästa vi kan før att minska våra intag så är det bra!
Yes, där kom mina bortförklaringar! Ikväll blir det iallafall oumphgryta med havregrädde som bas!
 
 
God helg!
 
 
 
 

Att hitta balansen i kosten

Allmänt Kommentera
En av mina favortbloggare, Lev mer för mindre, skriver om sin familjs försök att byta ut mjölkprodukter mot animaliefria alternativ! Så kul!
Jag som varit vegetarian i 11 år nu har fastnat i fasen där jag testar nya produkter och matlagningssätt för att hitta den bästa balansen i kosten, för mig, för min arma plånbok och för miljön!
Jag är övertygad om att 100 % växtbaserad mat är det bästa för både människa, djur och miljö men tror att små intag av mjölkprodukter inte skadar (människor).
 
Själv har jag bytt ut all komatlagningsgrädde mot min favorit Oatlys variant gjort på havre, och likaså deras fraiche är ett bra substitut. När det gäller ost så har jag fastnat för en av Astrid och Apornas ostar. Kanongod på macka och helfin i ugnen, även om den inte smälter heeelt som "vanlig ost".
 
Jag är dock lååångt ifrån helt över på den veganska sidan..
Ekonomi, utbud, min egen hälsa och lathet är anledningarna, men jag tänker att jag inte ska stressa upp mig för mycket över det.
Det dåliga samvetet gör sig påmint ofta, men min ambition är att hitta den perfekta balansen och då fungerar det tyvärr inte att ställa om till vegan över natten och sedan stå pank och hungrig på jobbet med endast bananer som möjligt mellanmål. (Bor ej i Sverige med dess stora utbud på animaliefria produkter)
Vi har alla olika förutsättningar och så länge vi gör det bästa vi kan før att minska våra intag så är det bra!
Yes, där kom mina bortförklaringar! Ikväll blir det iallafall oumphgryta med havregrädde som bas!
 
 
God helg!